söndag, december 23, 2007

Julbad
Häri har jag tillbringat den senaste timmen. Underbart var det kan jag lova.

Tomten
Den här killen bor i Gesunda om ni inte redan visste det. Dit reste vi i torsdags och fick en helt fantastiskt bra dag. Det enda smolket i bägaren var att det var hutlöst dyrt. 150:- för en person vid en lunchbuffe som bestod av två rätter, varav den ena var pyttipanna! 70 kronor för barn... Men annars var det kul!

Julgirlang
Tomten hade så himla fina julgirlander i sin verkstad. Något vi kunde ha gjort här hemma, det har ju blivit några nappar genom åren.

Här pysslas det inte så mycket just nu. Julen står för dörren och det är väl mest sådant som gäller. I går var vi ute och sköt en julgran. En ful med helt glest på ena sidan, men den får stå mot väggen Förra året hade vi en som var sex meter hög! Toppen var jättefin och tät och grön, nertill ingenting. Den såg ut som en tall. Men det sågade vi ju av, så vi fick den finaste granen vi haft.

Julklapparna är snart klara. Islyktorna har frusit, knäcken kokad, glöggen uppdrucken. Inget annat att göra än att klä granen.

Timmerkoja

GOD JUL

4 kommentarer:

LinSar sa...

I Gesuda har vi varit på sommaren 2 år i rad nu och töserna på 5 och 8 vill dit nästa år med.(linda mest för leksands vattenparks skull)Har aldrig varit där på vintern.Det är härligt i Dalarna.
God Jul på dej!

Anonym sa...

God Jul från Småland! "Tonten" är fin, tycker vi! Kram!

Thea sa...

Du tar så fantastiskt fina foton! Gillar verkligen det med alla ljusen...

Gekko sa...

Härliga bilder som vanligt! Och nu blev jag grumt sugen på ett långt härligt bad! (Den som bara hade ett så fint badrum...)

God fortsättning!