Godaste bärpajen
4 portioner
Du behöver:
3 stjälkar rabarber (eller blåbär/hallon, jordgubbar, vadduvill)
2 msk potatismjöl
3/4 dl socker
Smuldeg:
3 ½ dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
1 dl socker
150 g margarin
Skär rabarbern i ½ cm tjocka skivor och lägg i en ugnssäker form. Strö över potatismjöl och socker.
Gör smuldegen: Blanda mjöl, socker och kokos. Tillsätt margarinet skuret i mindre bitar. Finfördela margarinet med händerna till en grynig massa. Fördela den jämnt över rabarbern.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter. Servera med grädde, vaniljsås, vaniljvisp eller vaniljglass.
lördag, augusti 11, 2007
Godaste bärpajen ever
Av DORIS DAISY den 8/11/2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar