måndag, mars 31, 2008

Önskepyssel

Sommartunika

Äntligen har jag gjort tunikan, som jag såg framför mig redan i sensomras. Det har inte gått att prova den ännu, men jag skulle tippa på att den passar, men ärmhålen är aningens förstora.

Ett annat önskepyssel som jag har haft (sedan finska vinterkriget ungefär) är en jumpsuit. Nu har jag i alla fall ritat av mönstret. Så lilla A kanske kan få sig en jumpsuit lagom till konfirmationen eller så.

Och så vill jag bara säga Grattis Grattis till duktiga Gekko, som börjat sälja sina fina käder i butik!

lördag, mars 29, 2008

En morgon

Lilla A väcker sin mamma genom att klappa henne mjukt på kinden.
Mamman vaknar, och lilla A fortsätter klappa kinden.
"Vad mjuk du är" säger lilla A
...
"Precis som en smörgås"

måndag, mars 24, 2008

Sköna söndag

Tunika
Tunikan klar. Äntligen. Jag var tvungen att göra om halslinningen också, eftersom den var för trång. Det fick bli mudd, eftersom jag helt enkelt inte orkade med något experimenterande. Den ser lite stor ut, ska se om den drar sig lite efer en tvätt. Applikationen gick över förväntan att sy dit. Jag strök på mjukt vlieselin på baksidan, och mönsterpapper på framsidan. Tänkte "det får bära eller brista" och gasade på. Och det höll, det var kul, det blir fler!

Mera mössor
Och flera mössor. De går åt som smör i solsken. Jättebra att ha på lager också, när någon fyller år eller så.

Tyvärr hiner jag inte sy så mycket som jag skule önska. Skolan tar mycket tid, och däremellan har jag ju en familj och ett hus som skall skötas. Men nu har jag skickat efter 4 meter av det berömda kanintyget, så till sommaren skall här sys kaninkläder ska ni tro.

Nu skall jag kolla över min hemlis lite, sedan skall jag skriva PM om värdegrund och hållbar utvecklng.

Fridens liljor!

onsdag, mars 19, 2008

Älskad

En kommentar som får mig att le en hel dag:
Lilla A's första ord i morse:
Åh, jag ÄLSKAR er.



En kommentar som får mig att undra vad dom egentligen håller på med när jag inte är hemma:
Åh, nu blir pappa glad när han kommer hem, för jag har pruttat!
...sade lilla A efter att ha släppt två ordentliga långtradarchaffis-rökare.



En kommentar som får mig att tro att hon förstår att barn är det bästa föräldrar har:
Ska vi leka? Du är mamma, Emma är pappa och jag är älskling?

fredag, mars 07, 2008

Jahapp

Tunika
Här kommer tunikan. Ber om ursäkt för bildkvalitén. Den kunde verkligen ha varit skarpare, men inte med min utrustning verkar det som. Och som ni ser, så har jag inte satt på någon applikation ännu. Hinner kanske sedan. Mönstret är samma som denna, fast lite längre ärmar och kropp, ville ha den lite mera klänningslik.

Jag är jättesugen på att sy en sån där omlott-knäppt hoodie, som alla andra har sytt. Och en jumpsuit. Jag ids bara inte. Hoppas på att inspirationen skall infinna sig igen.

Maken åker iväg på skoter med sina polers för en natt i stugan mitt i skogen. Det kan han behöva. Jag och lilla A drar med söta vänner på shopping. Det kan vi behöva.

Till min hemlis: Jag har badkar. Och jag gillar verkligen att ligga däri.

måndag, mars 03, 2008

Tunika

Long time, no see.

Jag pluggar och pluggar och jobbar lite därimellan. Symaskinen har fått stå alldeles orörd alldeles för länge. Men så ikväll tog jag mig själv i kragen och steg ner i avgrunden och gjorde klart en Tunika som legat ett par veckor.

Tyvärr för mörkt för att få till en bra bild, så den kommer en annan dag.

Och nu ljög jag, för alldeles riktigt färdig är den inte heller för jag tänkte mig någon applikation på framsidan. Och den ska jag ut på nätet och leta efter nu. Först ska jag göra ett besök hos The Queen of Applications och kolla in hennes tips.