torsdag, augusti 30, 2007

Själamålning

What color is your soul painted?

My Results:





Yellow

Your soul is painted the color yellow, which embodies the characteristics of joy, happiness, optimism, idealism, gold, hope, liberalism, sociability, friendship, death, courage, intellect, confidence, communication, travel, movement, attraction, persuasion, and charm. Yellow is the color of the element Air, and symbolizes the sun, grain, and the power of thought.

tisdag, augusti 28, 2007

Tröja

Fina färger
Finaste färgerna.

Höst tröja
Blev en hösttröja. Mormodern har stickat.

Haklapp tre år försent
En hakklapp har det blitt.

söndag, augusti 26, 2007

Några bilder

Jolly Roger
Ett par rosarödrandiga velourisar har det blivit i helgen.
En dödskalle fick gömma sig i sidosömmen på ena benet.


Pink'n Red
Lite för stora blev dessa. Får se om vi tar dom själva om ett tag, eller om vi ger bort dem till någon annan byxlös.


Blue minicord
Och ett par lekbyxor i minicorden. Knäförstärkta.
Använde en av dekorsömmarna på min maskin.
Har inte använt dem mycket alls, fast jag skulle...
Men fusk-overlocken är ju desto mer använd istället.


Tote bags
En syster till förra väskan. Åh, vad jag gillar blommorna! Härliga färger.
Fast egentligen inte alls min stil.


Flower Power
Undrar om man verkligen har den stil man tror sig ha, eller om man bara tror att man har en viss stil bara för att man tycker att det är snyggt?


Kvällsklänning
Ett nattlinne har det blivit, tyg från E-slöjd.
Men om man ens nämner ordet nattlinne, så blir det inget av.
Man måste säga klänning, annars ska hon sova naken.

I blödigaste laget

Carolina Klüft hoppar 6,85 och jag bölar som en dumpad fjortis.

Alltså -vad är det med mej och idrottsresultat?

Nu ska jag gå en trappa ner och göra något av den babyblå minicorden som har legat alldeles för länge. Sen ska jag gå ut och njuta av sommaren som äntligen kommit!

fredag, augusti 24, 2007

En till

Another tote bag

Den här väskan har jag längtat efter att sy. Hittade det blommiga tyget ute i mammas gamla mattrasor. Ett ganska trevligt fynd. Har föreställt mig väskan nu i över ett år, och nu äntligen finns den. Får se om jag tar den själv, eller om jag säljer den.

Hur ska jag nånsin....

Mmmmmm
Godis


...kunna bestämma mig? Får lämna in en tipsrad och hoppas på tur, eller ja, jag vet inte hur jag ska klara upp det här. Får elda upp dom och låtsas att dom aldrig funnits, köra ett spett genom datorn och spränga symaskinen.

För jag kommer att bli ruinerad!!!



Tote bags


Två väskor gjorda. Tror jag ska skicka iväg dom till kusin limousin, för hon kunde sälja, trodde hon! Jag ska försöka sy lite mera väskor nu, har alldeles för mycket småstuvar liggandes. Och sådana här väskor är perfekta att göra slut på stuvar med.

torsdag, augusti 23, 2007

Shit & Bacon

Stön.

Ett paket på posten, ett paket på väg, igår var jag äntligen till tygaffärern, för nätta 500 riksdaler. Alltså, hoppas inte maken läser här :o)

Och till råga på allt så har jag fått ett kuvert med tygprover från E-slöjd, idag. Och jag vill ha fem meter av allt!! Minst. Jag skojar inte.

Nu ska jag kedja fast mig vis symaskinen och sy på löpande band, så jag har något att sälja, och bli rik.

Haha, näääj, jag måste ju betala mina beställningar.

tisdag, augusti 21, 2007

En extra dag

Idag har jag onsdag. Fick nyss reda på att det är tisdag. Så då får jag en extra dag denna vecka. Härligt.

Idag har varit en lång dag. Kanske det är därför jag är så vilse i tiden. Känns som om det var två veckor jag var på möte, fast det var i morse. Knäppt.

I morgon ska jag fixa lite i syrummet. Sätta fast vaxduken som äntligen har kommit och fixa lite. Måste börja på min kusins väskor också. Har en vision om något svart och rosa kamoflage till henne, och jeans och kanske något grönt till hennes svärmor. Och kanske en till mig själv av vaxduken som blir över.

Har nya gardiner till vardagsrummet som jag vill fålla och hänga upp också, nu när lampsäsongen har tagit fart igen.

Vill ringa och beställa klipptid, för jag behöver verkligen lite ny frisyr.

Ringa snickeriet i grannkommunen och beställa nya köksstolar. Dom vi har nu är så högryggade så jag måste ta bort stolarna om jag ska nå bordet. Och det är inget trevligt.

Ringa och samla in ett par anställningsbevis som jag har behövt ett par år nu.

Men: Om natten smider jag tusen planer, på morgonen gör jag precis som vanligt.

Bara så ni vet.

måndag, augusti 20, 2007

Mera mysplysch

Måste verkligen absolut beställa mer brun velour direkt. Nu är den slut! En enda liten bit kvar, som kanske räcker till ett par nyfödingsbyxor. Men den har räckt till ett par byxor, en kjol, en klänning och en hoodie.



Gjorde en huvtröja med rosa foder i luvan, ett möster från senaste Ottobre. Fodret är från en T-Shirt som jag aldrig använt. Fickan gjorde jag 'omönstrat'. Blev sådär, måste sticka fast sömmen runt huvan, och för det behöver jag en tvillingnål 4.0, typ. (Nej, jag har fortfarande inte kommit så långt som till sybehörsbutiken.)Kjolen gjorde jag också omönstrad. Eftersom min unge har så långa smala ben, så dom flesta köpta byxor åker av, eller blir för korta, så är det perfekt att sy själv till henne. Fast det kan ju faktiskt bli lite fööör mycket velour ibland. Eller?

torsdag, augusti 16, 2007

Bilder

En T-Shirt jag gjorde tidigare i somras.
Det gick en maska när jag sprättade, så jag strök dit en fjäril.
Tyg från e-slöjd.

Nu kan man anta hur det kommer att se ut färdigt.
Men jag måste göra flera remsor. Minst 8x4 stycken. Undrar om det
här blir ett projekt fram till dess jag går i pension?


Nyaste brunaste klänningen. Helt enkelt.
Men halslinningar är inte så enkelt...


Filten växer, sakta men säkert. Och sned är den, det är säkert.
Men det struntar jag i, för har man aldrig virkat förut,
så göööör det inget. Jag kan ju alltid säga att det är
lilla A som gjort den i slöjden, eller något.


Och lite nytt tyg. Det kamoflageiga skall bli ett par byxor.
Det andra hade jag tänkt sy klänningar av, men nu är det snart höst.
Får se vad det blir. Tygerna är härifrån.

onsdag, augusti 15, 2007

Ruskig kväll

Jag är såååå trött!
Men jag kan inte lägga mig riktigt ännu...

Har städat syrummet idag. Vikit ihop allt som legat huller om buller, gått igenom och hittat mycket jag glömt bort att jag äger. Jag har sjukt mycket lapptsäckstyger. Men använder jag dem någonsin? Näpperligen. Inte alltför ofta i alla fall. Men jag kan inte göra mig av med dem, det vore ju som att be om att helt plötsligt vilja använda just det tyget.

Har sytt en klänning av den bruna velouren, som tidigare blev ett par byxor. Eftersom det är så mörkt ute och inne och överallt, så går det inte att ta bra bilder nu. Så det kommer kanske i morgon.

Jäsiken vad det är svårt att få till halslinning och ärmkanter (?). Jag sydde med tvillingnål 2.0 men det blev lite vågigt ändå. Så då vet jag det till nästa gång. Men självaste linningen på självaste klänningen blev urbra. Tvillingnål rockar fett, för att komma med ett uttal som känns väldigt mycket 2002.

Också har jag börjat skära till remsorna till min scrappiga X quilt. Läskigt, faktiskt, men det ska ju ändå göras. Hoppas verkligen det räcker med remsor, jag är rätt trött på dem nu. Tänkte mej att täcket skulle bli ca 150 x 250, så man kan använda det som överkast om man vill.

måndag, augusti 13, 2007

En kvar...



Arbetet med täcket går sakta men säkert framåt. Jag har gjort alla remsaor utom en. Hade räknat fel på något vis. Nu behöver jag lite vitt på vitt att ha emellan remsorna och en linjal, så allt blir i vinkel. Åh, vilken otur -då måste jag åka till tygaffären igen :o).

Den virkade filten har jag inte tittat åt på en vecka nu. Har haft fullt upp, och tiden som funnits har jag suttit vid symaskinen. Men den SKA bli klar, jag ska ABSOLUT inte ha en till halvfärdig/ofärdig/påbörjad sak i mina ägor.

GÖR FÄRDIGT är budskapet som skallar mellan väggarna här hemma nu.

Idag har jag varit på arbetsförmedlingen för första gången på tre och ett halvt år. Kan inte säga att det kändes bra, men nu händer det i alla fall något med mitt liv.

Nu ska jag toksurfa på alla vackra, ispirerande sy och pysselbloggar som finns, innan jag ska hämta avkomman på förskolan.

lördag, augusti 11, 2007

Godaste bärpajen ever



Godaste bärpajen
4 portioner

Du behöver:
3 stjälkar rabarber (eller blåbär/hallon, jordgubbar, vadduvill)
2 msk potatismjöl
3/4 dl socker

Smuldeg:
3 ½ dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
1 dl socker
150 g margarin


Skär rabarbern i ½ cm tjocka skivor och lägg i en ugnssäker form. Strö över potatismjöl och socker.

Gör smuldegen: Blanda mjöl, socker och kokos. Tillsätt margarinet skuret i mindre bitar. Finfördela margarinet med händerna till en grynig massa. Fördela den jämnt över rabarbern.

Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter. Servera med grädde, vaniljsås, vaniljvisp eller vaniljglass.

tisdag, augusti 07, 2007

Varmt ute

Oj, vilken värme! Från noll till hundra på tio minuter kändes det som. Var ute på förmiddagen och vattnade blomlådorna, sen kunde man inte vara ute längre. Som tur är så är det svalt och skönt i källaren, så jag fick lite gjort där istället...


Började på ett lapptäcke/filt av mina gamla förkläden. Eller mormors gamla förkläden, om vi ska vara noga. Och det ska man ju. Tänkte försöka göra en "scrap X-quilt". Jag lade till några fler tyger, som kan vara skönt att bli av med. Vi får se hur det blir. Rättare sagt -vi får se hur länge jag har tålamod att göra som man ska. Det brukar inte dröja länge innan jag gör som jag vill istället. Men jag lovar, jag ska försöka skärpa mig. Jag brukar alltid ångra mig sedan, när jag har svängt ihop något.

Min gulligaste nåldyna har jag köpt från Susanne


Idag skruvade maken upp en hylla till mig i mitt syrum. En hängare kom upp på väggen också, nu fattas bara Vaxduken och Anslagstavlan. Vaxduken har jag budat in på tradera, men jag får mystiska mail från säljaren typ "Verkar inte som du fått mitt vinnarmail...blabla...betala snarast...blabla..." Fast jag redan har betalat. Och mailat tillbaka typ fyra ggr. Idag skickade jag ett sms också, utan svar. Säljaren har även några negativa omdömen, dock inte från senaste tiden, men ändå, räcker för att jag ska bli nervös.

söndag, augusti 05, 2007

Söndag

Såhär vacker utsikt hade jag och A i lördags. Vi gick en tur, hon somnade gott i vagnen och jag slank in i det hyrda partytältet en timme till innan vi gick hem till farfar och lade oss.




Ännu en helg har avverkats. I morgon bär det iväg till apan i Furuvik med trevligt sällskap. Hoppas regnet håller sig undan, så vi slipper krångla med regnkläder. Virkningen hänger med, perfekt att ha i bilen. Och framför teven!! Jag fattar inte att jag inte har kommit på det här förut! Jag är alldeles för rastlös för att sitta med A hela bolibompa eller en hel film. Och hon vill ofta ha sällskap, och det slutar med att jag somnar :o). Men nu håller virket mig vaken!


Idag har jag hämtat ut tyg som jag beställde i början på sommaren. Beställde två likadana tyger, fast olika färger, som jag tänkte skulle bli jättefint till sommarklänningar till A. Men jag missade att de hade lååång semester på företaget, så jag fick inte paketet förrän nu. Och nu känns det lite sent med sommarklänningar. Men man kan ju använda de med strumpbyxor och tröja under till hösten, kanske. Fina tyger i alla fall.

Syrummet kommer sakta men säkert i ordning. Väntar på en vaxduk att ha där symaskinen står bara. Så ska det upp ett par hyllor på väggarna, och en anslagstavla vill jag ha. En stoooor, som jag kan sätta upp alla de bilder man river ur, tygprover och annnat. Jag har ett par frigolitskivor(?) som jag kan klä in med nått tyg, tänkte jag.



Nu ska jag lägga mig och läsa. Mina resor med Diana av Cecilia Hagen, är det som ligger på sängbordet f.n.


onsdag, augusti 01, 2007

Onsdag

Ojoj vad mycket vi har fått gjort idag!!

Lade i en tvättmaskin i morse, maken fixade diskbänken och övriga köket, jag klippte gräset, han snickrade sybord. Jag rensade ogräs och gick omkring med gruskärra och fyllde på där det fattades. Jag hängde tvätten innan jag målade klart grunden och lekte i sandlådan.

Vi åkte iväg och samlade mer storsten som vi ska ha runt rabatterna, vi fikade med morsan och farsan, och gungade en stund med A. Jag lade stenar runt Tornedalsrosen och städade uteplatsen. P målade benen till sybordet, jag städade verandan och bar undan storstenar till utedasset där vi ska göra ett litet blomland så småningom.

Nu har P åkt iväg för att hjälpa sin pappa med en grej och jag och A har gjort kväller.



Mitt nya sybord kommer att stå på samma ställe.

Det här gamla köksbordet finner förhoppningsvis sin plats i sommarstugan.